Škótsko - veľký okruh

Vydajte sa s nami po stopách škótskych klanov, severských mýtov a legiend, či legendárneho hrdinu William Wallace. Navštívte jazero, kde sa ukrýva bájna lochneska príšera, hrad Eilean Donan známy z filmu Highlander a nádherný ostorv Skye. Nenechajte si ujsť tú pravú škótsku atmosféru – tradičné gajdy a kilt, pravá škótska whisky a krásy mesta Edinburgh. 

Program zájazdu

  • Deň 1: odlet - presun na ubytovanie - voľný program

    odlet z Bratislavy, po prílete presun do hotela, ubytovanie. Voľný program / alternatívny program v podvečernom Edinburghu so sprievodcom.

  • Deň 2: Edradour distilery - plavba a hrad Urquhart - magická noc na jazere Loch Ness

    raňajky,  súkromný transfer do škótskej Vysočiny cez Perthshire, krajinu lesov, riek a hôr. Navštívime jednu z posledných autentických výrobní single malt whisky z roku 18. stor. kde sa dozviete nielen o histórii whiskey, ale aj neľahkom boji "farmárov" s úradmi a mafiou. Počas návštevy ochutnáte single malt whisky vyrábanú pôvodnou technológiou. V prípade časových možností zastávka v malebnej dedinke Dunkeld s historickou katedrálou, ktorá sa nachádza na brehu rieky Tay. Po prehliadke presun súkromným transferom do Great Glen až k jazeru Loch Ness. Možnosť hodinovej plavby loďou, počas ktorej sa pokúsime nájsť Lochneskú príšeru a vzhliadneme zrúcaninu hradu Urquhart. Návrat do prístavu, ubytovanie v hoteli na brehu jazera. Strávite magickú noc pri jazere Loch Ness, počas ktorej možno začujete bájnu Nessie.

  • Deň 3: hrad Eilean Donan - čarovný ostrov Skye - vodopády - škótske mýty a legendy

    raňajky, presun súkromným transferom, našou prvou zastávkou bude jeden z najznámejších hradov Eilean Donan preslávený filmom Highlander. Povieme si o škótskych klanoch. Následne budeme pokračovať na slávny ostrove Skye nazývaný aj, „okrídlený ostrov“. Prehliadka ostrova Skye s jeho úžasnou scenériou, mýtmi a legendami. V kulisách hôr Cuillin si vypočujete si príbeh o hrdinovi Princovi Charlsovi Edwardsovi. Pozrieme si tajomný skalný útvar Old Man of Storr, skalu Kilt Rock s kaskádovým vodopádom a impozantný hradom Dunvegan a ďalšie krásy najväčšieho ostrova Hebríd. V podvečerných hodinách transfer na ubytovanie, nocľah.

  • Deň 4: krajina Roba Roya - legenda o William Wallace - Stirling - Kelpies

    raňajky, súkromný transfer na juh cez dramatické scenérie Glencoe, divokým Rannoch Moor, potom srdcom krajiny Roba Roya až do jedného z najdôležitejších historických miest Škótska - Stirling. Dozviete sa o dvoch najvýznamnejších škótsko-anglických bitkách pri vojnovom poli Bannockburn a pri pamätníku Williama Wallaca, po ktorej bol William Wallace pasovaný za rytiera a ochrancu Škótska. Navštívite Pamätnú vežu, ktorá vás dokonale vtiahne do príbehu o Statočnom srdci. Okrem iného tu vzhliadneme sieň hrdinov, či meč Williama Wallaca. Možnosť navštíviť Stirlingský hrad – niekdajšie sídlo škótskych panovníkov a miesto korunovácie Márie Stuartovej. Odjazd do Edinburghu. V prípade časových možností foto zastávka pri 30 m vysokých sochách koní, tzv. Kelpies. Vo večerných hodinách príjazd do hotela, ubytovanie.

  • Deň 5: celodenná prehliadka Edinburghu

    raňajky, odchod miestnou dopravou do centra Edinburghu. Prehliadnete si Škótsku národnú banku, parlament a Kráľovskú míľu. Popri Edinburgskom hrade sa presuniete cez jednu z najstarších štvrtí mesta – Grassmarket, kde sa nachádza najstaršia krčma v meste a tiež miesto niekdajších popráv. Pokračovať budete okolo katedrály St. Giles, Cannogatského kostola a domu Johna Knoxa k pahorku Calaton Hill s národným pamätníkom, odkiaľ sa naskytá krásny výhľad na večerný Edinburgh. Cestou späť možnosť posedenia v niektorej z preslávených krčmičiek v okolí Rose Street. Vo večerných hodinách presun miestnou dopravou späť do hotela.

  • Deň 6: Rosslynská kaplnka a hrad - jachta Britanica - múzeá

    raňajky, transfer súkromným autobusom do Rosslyn, kde navštívite zrúcaninu Rosslynského hradu, ktorý bol ostrelovaný pri vojenskom prevrate Olivera Cromwella. Následne návšteva Rosslynskej kaplnky známej z filmu Da Vinciho kód. Po prehliadke súkromný transfer do Edinburghského prístavu, kde budete mať možnosť navštíviť kráľovskú jachtu Britannia. V poobedňajších hodinách návrat miestnou dopravou do centra mesta a možnosť navštíviť Škótske národné múzeum, či Škótsku národnú galériu. V podvečerných hodinách návrat miestnou dopravou do hotela.

  • Deň 7: Edinburgský hrad - tajomné podzemie - Holyrood - škótska whisky

    raňajky, odchod miestnou dopravou do centra mesta Edinburgh – možnosť prehliadky Edinburghského hradu, ktorého vstupnú bránu chránia sochy škótskych hrdinov Roberta Brucea a Williama Wallace. Na hrade okrem iného uvidíte kameň osudu, korunovačné klenoty, múzeum vojen, či edinburský žalár. Pokračovanie v prehliadke Holyroodského paláca, alebo  národného múzea, možnosť individuálnej návštevy Mary King´s Close - svet tajomných podzemných ulíc, tí čo sa radi boja si tu prídu na svoje. Možnosť návštevy Scotch Whisky Experience, kde sa dozviete všetko o výrobe pravej škótskej whisky , či nákupy na Princess Street. Alternatívne možnosť návštevy zoologickej záhrady. 

  • Deň 8: voľný / alternatívny program , odlet do Bratislavy

    raňajky, voľný program / alternatívny program so sprievodcom - dokončenie prehliadky Edinburghu, možosť nákupov, odchod na letisko v poobedňajších hodinách, odlet do Bratislavy 

    * zmena programu vyhradená. Program prvého a posledného dňa sa podrobuje letovým časom. 

Vyberte termín

Ubytovanie

Škótsko - ubytovanie Jún ***

3* LOCH NESS Drumnadrochit hotel 
adresa: Loch Ness 2000 Exhibition Centre, Drumnadrochit
Rodinný hotel pri jazere Loch Ness sa nachádza pri múzeu Loch Ness v pokojnom prostredí. Ponúka bezplatné Wi-Fi pripojenie. Izby sú vybavené TV, sušičom vlasov, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy, vlastnou kúpeľňou s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén. Loch Ness Bistro ponúka výdatnú domácu kuchyňu vyrobenú z najlepších miestnych produktov a surovín. 

2+ Ibis Hotel Edinburgh Park
adresa: Business Park, 6 Lochside View, Edinburgh
Jednoduchý moderný hotel sa nachádza 5 minúty chôdze od zastávky električky, ktorá je rýchlim spojením s centrom Edinburgu, jazda trvá 25 minút. Hotel ponúka reštauráciu (à la carte), snack bar, automat na nápoje a občerstvenie, Wi-Fi zdarma a 24-hodinovú recepciu. Útulné klimatizované izby s vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené LCD TV. Hotelová kozmetika, uteráky, fén. Každé ráno sú podávané raňajky formou bufetu.

3* Caledonian hotel 
Achintore Road, Fort William PH33 6RW Scotland
Hotel sa nachádza na pobreží vo Forth William. Ponúka 24-hodinovú recepciu, reštaurácia, bar, free-wifi vo verejných priestoroch. Izby s vlastnou kúpelňou s toaletnými potrebami, uterákmi, fénom a príslušenstvom na prípravu kávy/čaju. Každé ráno sú podávané raňajky formou bufetu.
 

Doprava

Predbežné letové časy:
Bratislava - Edinburgh 13:45-15:30 / Edinburgh - Bratislava 9:45-13:20 hod.

Sprievodca

odborný sprievodca CK

Predzmluvné informácie

Stiahnuť dokument

Ubytovanie

Škótsko - ubytovanie ***

4* Delta Hotels Marriott Edinburgh 
adresa: Edinburgh, 111 Glasgow Road, Edinburgh
Hotel ponúka reštauráciu, bar, 15-metrový bazén, posilňovňu, vírivku, saunu, parný kúpeľ, bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. V hotelovom bare sa podáva aj káva Paddy & Scott's. Pri hotely sa nachádza nákupné centrum Gyle. Izby s posteľami s luxusnou posteľnou bielizeňou Marriott a obliečkami z egyptskej bavlny. Vlastná kúpeľňa s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén.

3* LOCH NESS Drumnadrochit hotel alebo Travelodge Inverness
adresa: Loch Ness 2000 Exhibition Centre, Drumnadrochit
Rodinný hotel pri jazere Loch Ness sa nachádza pri múzeu Loch Ness v pokojnom prostredí. Ponúka bezplatné Wi-Fi pripojenie. Izby sú vybavené TV, sušičom vlasov, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy, vlastnou kúpeľňou s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén. Loch Ness Bistro ponúka výdatnú domácu kuchyňu vyrobenú z najlepších miestnych produktov a surovín. 

3* Travelodge Edinburgh Park
adresa:53 S Gyle Broadway, Edinburgh
Hotel s výborným hodnotením sa nachádza v blízkosti zastávky autobusu a električky, ktorá je rýchlim spojením s centrom Edinburgu, jazda trvá cc 25 minút. Klimatizované izby s vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené LCD TV, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy. Každé ráno sú podávané výborné raňajky formou bufetu. 

3* Muthu Fort William
adresa: Fort William, Fort William, Scotland
Hotel West End vo Fort William s nádherným výhľadom na jazero a hory má centrálnu polohu len 10 minút od železničnej stanice. Múzeum West Highland a informačné centrum pre návštevníkov sú vzdialené 5 minút chôdze. Hotel ponúka reštauráciu a bar a Wi-Fi pripojenie. Izby majú vlastnú kúpeľňu s toaletnými potrebami. Izby sú vybavené TV, príslušenstvo na prípravu kávy/čaju. Reštaurácia, lounge bar. Lounge bar ponúka whisky Highland, vína a liehoviny a pravidelne sa tu koná živá zábava.

*V hoteloch sa nachádzajú UK zástrčky, na pripojenie svojich elektrospotrebičov budete potrebovať adaptér, ktorý sa dá zakúpiť aj na mieste.

Doprava

Predbežné letové časy:
Bratislava - Edinburgh 15:45-17:30 / Edinburgh - Bratislava 17:55-21:30 hod.

Predzmluvné informácie

Stiahnuť dokument

Cena zahŕňa

  • letenka Bratislava - Edinburgh - Bratislava
  • servisné a palivové príplatky 
  • rezervácia seadiel v lietadle pri sebe
  • 1 x príručná batožina (40x25x20cm) 
  • 1 x veľká batožina do podpalubia 20 kg 
  • check-in leteniek 
  • 7 x ubytovanie v 3 - 4* hoteloch
  • 7 x bufetové raňajky
  • 1x degustácia whiskey
  • výlety súkromným autobusom podľa programu
  • služby slovenského / českého sprievodcu CK
  • sprievodca je s vami počas celého zájazdu
  • prehliadky podľa programu bez vstupov
  • poistenie insolventnosti CK

Cena nezahŕňa

  • prípadné vstupy do múzeí a pamiatok
  • pobytová taxa (platí sa na mieste)

Orientačné ceny vstupov

Edradour distilery 15 £
hrad Edinburgh: 17,00 £
kaplnka Rosslyn: 9,00 £
HMY Britannia: 15,50 £
Wallace Monument: 11  £
hrad Stirling: 15,00 £
plavba po jazere Loch ness 18,50 £

Termíny a ceny

Dôležité informácie

  • potrebný cestovný pas platný min. 6 mesiacov po príjazde.
  • Pokyny k zájazdu sa zasielajú min. 7 dní pred odjazdom.
  • Program zájazdu sa prispôsobuje letovému poriadku
  • Zmena programu, odletových miest a časov vyhradená.

Pomoc a podpora

Zavolajte nám

(02) 20 74 76 50

Napíšte nám

info@royaltravel.sk

Pondelok - Piatok 09:00 - 17:00

Podobné zájazdy

pri pláži
  • Viedeň | 5 dní
    Konečná cena 729,00
  • Poznávacie zájazdy
degustácia v cene
  • Viedeň | 4 dni
    Konečná cena 599,00
  • Poznávacie zájazdy
prednostné vstupy
  • Viedeň | 4 dni
    Konečná cena 579,00
  • Poznávacie zájazdy

Copyright © 2024 Royal Travel. All Rights Reserved